16 cinamoninių bandelių

Tešla:

  • Miltai, Ekstra- 500 g
  • Sviestas, tirpintas – 100 g
  • Pienas – 300 ml
  • Cukrus – 2 valg. šaukšt.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Druska, jūros, šviežiai malta – 1 arbat. šaukšt.
  • Mielės, sausos – 7 g

Įdaras:

  • Sviestas, tirpintas – apie 100 g
  • Cukrus, rudasis
  • Cinamonas

Sviestą tešlai tirpiname garų vonelėje. Pilame pieną, mušame kiaušinius. Miltus išmaišome su cukrumi, druska ir mielėmis. Viską sumaišome kartu, -tešlą paliekame pastovėti šiltai, uždengtame dubenyje, kad pakiltų. Išsitirpiname sviestą įdarui, juo ištepame stalviršį, kepimo indą ir pasitepame rankas – tešlą labai tąsi, lipni, tačiau papildomai miltų nededame, – rankomis išformuojame stačiakampį, jį ištepame sviestu, barstome cukrumi bei cinamonu. Vyniojame, pjaustome poros centimetrų pločio bandeles. Dėliojame apvaliame keramikiniame inde, kiek apspaudę barstome cukrumi. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Skanaus!

Parašykite komentarą